Buitenschilderwerk

 

Een noodzakelijk kwaad, het periodieke schilderwerk van uw woning. Dus waarom niet van de nood een deugd maken en vraag om de beste vriend van uw woning langs te laten komen. Proschilders Leiden, de beste vriend van uw woning, komt graag bij u langs.

Met het buitenschilderwerk bedoelen we de kozijnen, deuren, betimmeringen en goten. Ook voor het schilderen van buitenmuren, betimmeringen en schuttingen draait Proschilders Leiden zijn hand niet om. Afgezien van de perfecte bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en de glansgraad de uitstraling van uw woning bepalen.

Buitenschilderen goed voor uw gevels

Hout dient goed beschermd te worden tegen weersinvloeden. Ook de hardhoutsoorten als Meranti dienen te worden beschermd hiertegen. Houtrotreparaties zijn over het algemeen lastig en dienen voorkomen te worden door. Uw woning heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door onze vaklieden.

Goed schilderwerk uitgevoerd door Proschilders Leiden draagt er toe bij dat de gevels van uw woning lang mee gaan. Als het schilderwerk met regelmaat onderhouden wordt, hoeft u zich geen zorgen te maken over onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

Wanneer is buitenschilderwerk nodig?

Uw gevel is minstens elke 5 à 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dit verschilt overigens vaak wel per gevelzijde. De op de zon gesitueerde gevels zijn vaak sneller aan een schilderbeurt toe dan andere. Ook de mate waarin bijvoorbeeld een dakoverstek de gevel beschermd is van invloed op de frequentie van onderhoud hiervan.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te laten controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen.

Materialen & kleuradvies

Buitenschilderwerk voeren wij uit met alkyd hoogglans lakken. Deze moderne verven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen waardoor zij veel minder milieubelastend zijn dan de vroegere verven. Voor welk verfsysteem er ook wordt gekozen, wij werken enkel met de A-producten om garantie te kunnen bieden op onze werkzaamheden.

Heeft u behoefte aan kleuradvies? Dan stellen wij deze geheel vrijblijvende voor u op. Proschilders Leiden is vaak op de hoogte welke kleurstelling vroeger werd gebruikt in uw wijk of straat. Dit versterkt het karakter van uw woning door de juiste kleurstelling toe te passen.

Wij helpen u graag met het kleuradvies. Maar snel een afspraak en vraag een vrijblijvende offerte aan.